Aby vám nebyla při lyžování zima

Podobně, jako vybíráte správné lyžařské boty, byste měli vybírat lyžařské rukavice. Pozorně, s citem, a navíc by vám měly pasovat k oufitu. Co je u lyžařských rukavic ale opravdu důležité?

Jak si vybrat lyžařské rukavice?

Cestujete za prvním sněhem a už jste vybaveni, jenom ty rukavice chybí? Tak je tento článek určen přesně vám! Ať už existuje jakákoliv velikostní tabulka, u rukavic byste měli dodržet těchto pár bodíků, které vám pomohou na cestě za dokonalou rukavičkou:

1) vybrat si materiál, barvu a střih, který vám sedne

Každý střih má své pro a proti. Stejně tak, jako někomu padnou džíny úplné, tzv. slim fit, a někdo raději šáhne po střihu baggy - volnějším, i vy byste takto měli přistupovat k výběru rukavic.

2 materiály vám zaručí 100% odolnost: goretexové neprofouknou a neprotečnou, windstoppery pak neprofouknou. Pokud jste zmrzlíci a nechcete trpět, pro Vás jsou nejvhodnější vyhřívané rukavice, které vám zahřejí po celý den (dražší varianta), nebo se do nich dají vzít vyhřívací pytlíčky (varianta levnější).

2) vyzkoušet na prodejně

Na internetu můžou všechny výrobky vypadat lákavě, ale jak dobře víte, každá značka to má různě s číslováním, a i střihy. Přece nechcete vypadat jako Mikuláš na saních? Proto je lepší rukavici vyzkoušet v kamenné prodejně.

Některé materiály více šustí a jsou neforemné (baggy fit), což slabším povahám může vadit, ale mladí si na nich smlsou, jiné jsou zase krásně ohebné, např. kožené modely a sedí jako ulité (slim fit) a u žen podtrhnou jejich celkový vzhled. U chlapů frčely nacvakávačky, teď u nich asi nejvíce frčí Trigger fit - tvz. tříprsťák - pohodlně uchopíte hůlku a ostatní prsty budou u sebe a bude jim více teplo :) A navíc budete mít něco extra a budete in - což ženy určitě ocení!

U dětských rukavic lze volit mezi celorozepínací variantou, palčákou i prstovými rukavicemi.

Už jen záleží, kolik do rukavic chcete investovat.

U těch super-hyper-marketových jsou většinou použité tenké materiálky, které bohužel moc nehřejí.

U dražších značkových jsou většinou použity prémiové materiály, které opravdu zahřejí (od syntetických, až po husí peří a ovčí vlnu). I naše babičky už tohle znaly a kdyby věděly, co je čeká v 21. století, tak pokud by nemohly mít elektricky vyhřívané rukavice, pořídí si alespoň tyhle s peřím a vlnou! :D To znamená, že na pořádných rukavicích se nevyplatí šetřit, ani kdy na hory jedete jednou za měsíc.

 

3) zabalte si rukavice vyrazte vzhůru za horskými zážitky!

POZOR! A ten nejdůležitější, léty ozkoušený tip na závěr! Rukavice vybírejte !vždy! s trochou místa na prsty, ne "na knap" (na těsno). Má to prozaický důvod... Jinak vám bude na konečky prstů zima...

Tak ať dobře vyberete! To Vám přeje ...

Vaše SportyGirl

 

Autor: Markéta Jaglarzová | úterý 14.11.2017 15:00 | karma článku: 6,73 | přečteno: 174x
  • Další články autora

Markéta Jaglarzová

Letní báseň

14.7.2023 v 14:00 | Karma: 6,73

Markéta Jaglarzová

Kam letos?

25.6.2020 v 13:31 | Karma: 11,47